Hos Hedbergs Mekaniska får Sepab helheten

Tillverkningen av Modernum matlådevärmare ligger sedan några månader tillbaka hos Hedbergs Mekaniska. Hedbergs tar ett helhetsansvar för produkten – från inköp, till montering, utveckling och leverans.

Sepab Fordonsprodukter AB utvecklar och säljer produkter under varumärket Modernum. Matlådevärmaren är framtagen till yrkesmänniskor som har ett fordon som sin arbetsplats. Med matlådevärmaren kan exempelvis lastbilschaufförer värma hemlagad mat var de än befinner sig.

Valet föll på Hedbergs Mekaniska

Sepab har ägt produkten sedan 1982, under åren har den tillverkats hos en rad olika leverantörer.

Under våren 2018 sökte Sepab upp ett antal plåtleverantörer för att hitta en ny leverantör. Valet föll på Hedbergs som Sepab ansåg var ett sympatiskt och kompetent företag med stabil ekonomi. Och som trots sin storlek har resurserna och faciliteterna att erbjuda Sepab helheten, med minimal inblandning av underleverantörer.

– Vi gjorde att urval i en grupp av 8-10 olika plåtleverantörer. Hedbergs har den ekonomi, de resurser och faciliteter som är en förutsättning för att erbjuda en helhet, säger Fredrik Nöteberg, produktchef på Sepab.

I slutet av januari 2019 levererade Hedbergs den första leveransen av Modernum matlådevärmare.


Utvecklingsidéer

Under tillverkningen har Hedbergs kommit med idéer på produktförändringar och tekniska lösningar som både kan förbättra produkten och göra den mer ekonomisk. Exempelvis som att prägla logotypen i plåten, en teknik där logotypen pressas in plåten. En förändring som lyfter produktens värde.

– Det som gör Hedbergs unika är att de hade stor erfarenhet och ytor för efterbearbetning, det tilltalade oss, fortsätter Fredrik.

Sysselsätter stora delar av organisationen

Tillverkningen av Modernum matlådevärmare sysselsätter nu stora delar av Hedbergs organisation. Och samarbetet mellan Hedbergs och Sepab löper på tillsvidare.

– Vi har från start haft en öppen dialog oss sinsemellan och ett gott klimat, vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete, avslutar Fredrik Johansson, sälj- och marknadschef på Hedbergs Mekaniska.

Vill du veta mer om hur vi arbetar med Modernum eller hur vi kan hjälpa dig är du varmt välkommen att kontakta Fredrik Johansson.

Kontaktuppgifter

– Vi gjorde att urval i en grupp av 8-10 olika plåtleverantörer. Hedbergs har den ekonomi, de resurser och faciliteter som är en förutsättning för att erbjuda en helhet.

Fredrik Nöteberg, produktchef på Sepab.

Snabbfakta

· Modernum matlådevärmare tillverkas i plast och rostfritt stål och i olika storlekar.
· Finns för både 12V och 24V.
· Finns med både enkelugn och dubbelugn. Har en enkel anslutning till fordonets cigarett-tändaruttag.
· Uppvärmningstiden är cirka 30 minuter.

Håll dig uppdaterad på oss och branschen genom vårt nyhetsbrev